TRABZON / ARAKLI - ERENLER İLKOKULU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 104. Yıl Dönümü

Kutlama Programı okulumuz bahçesinde gerçeklerştirildi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" projesi kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce

yürütülen "Hayde Trabzon Spora" projesine okulumuz da dahil oldu.

Şbt

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesi Genç yeryüzü doktorları Kulübü Erenler İmam-Hatip ve İlkokulunu ziyaret etti.

Bu kapsamda öğrencilerimize göz taraması yapıldı. Sınıflarda bazı deneyler yapıldı.

Okulumuz kütüphanesine kitap bağışı ve öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdiler.

Okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ ziyaretle ilgili olarak: "Başta kulüp başkanı Ahmet İlhan Soyyigit olmak üzere tüm kulüp üyelerine teşekkür ediyoruz.

Ayrıca KTÜ Farabi hastanesi Başhekimi Prf. Dr. Celal TTEKİNBAŞ hocamıza da okulumuz ve tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem 2 . yazılı sınavları 25 Aralık 2023-05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kas

Bakanlığımız, Eğitimin Tüm Kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni Başlattı

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Kas

Cumhuriyetin 100. yılı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama kapsamında okulumuzda "Cumhuriyet" konulu resim,şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlendi.

-Öğrencilerin şiirleri okuması, halk oyunları (Zeybek) gösterisi, 100. yıl gösterisi vb. bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 yılı Eğitim Öğretim yılında Kitap okumayı yaşam tarzı haline getirmek, okulumuzda  kitap okuma

düzeyini yükseltmek ve bilinçli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla  bütün okul öğrencileri ve

öğretmenlerimiz haftada 3 saat birlikte kitap okuyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz belirlenen günlerde kitapları ile birlikte geliyorlar.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ  günün anlam ve  önemini belirten bir konuşma yaptı.  Anasınıfı öğrencilerimizin gösterisi, şiirlerin okunması, gelenksel 23 Nisan yarışmalarının yapılması, öğrencilerin hazırlamış olduğu koro çalışmalarının sunumu vb. etkinliklerle program gerçekleştirildi.  Hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen tüm öğreetmenlerimize, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mrt

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, Trafık kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılmazı, karayollarında güvenli bir trafik ortamının oluşturulması ile toplumda trafik bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Okulumuz İlkokul öğrencilerimize seminer verildi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ Öğretmenler günü ile ilgili olarak "Değerli öğretmenlerimiz,

Yüce Allah'ın ilk emri" oku"dur.

Peygamberimiz Hz. Muhammet(s.a.v) " ilim Çin'de de olsa git ara bul" buyurmuştur.

Hz Ali "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" demiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa

Kemal Atatürk "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır " demiştir. Bu duygu ve düşüncelerimle

24 kasım Öğretmenler gününüzü

en kalbi duygularımla kutluyor,

ebediyete intikal etmiş  tüm öğretmenlerimizi rahmetle , minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Öğretmenler Gününüz kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

AYIN ÖĞRENCİSİ SEÇİM ÇALIŞMASININ AMACI:

Her ay kişilikli, başarılı,  dürüst ve ideal öğrenci davranışı sergileyen öğrencileri  "Ayın Örnek  Öğrencisi"

olarak seçmek, ödüllendirmek ve onurlandırmak, öğrencileri olumlu davranmaya yönlendirmek.

Ayın örnek öğrencisini seçerek öğrencilerin başarılı, ahlaklı, terbiyeli ve saygılı olmanın teşvik edici davranışlar

olduğunun önemini kavratmak.

AYIN SINIFI SEÇİM ÇALIŞMASININ AMACI:

Her ay okul kurallarına uyan, sınıf düzen ve temizliğine dikkat eden, sosyal etkinliklere katılan ve

görgü kurallarına uyan  sınıfı  "Ayın Sınıfı "

Ayın sınıfını seçerek öğrencilerin başarılı, ahlaklı, terbiyeli ve saygılı olmanın teşvik edici davranışlar

olduğunun önemini kavratmak.

Bu kapsamda Ayın Öğrencileri ve Ayın temiz sınıfları seçilerek ödülleri okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ

tarafından verildi.

Kas

Öğrencilerimizin teneffüslerde eğlenebilmeleri için okulumuz bahçesine etkinlik alanları çizildi. Öğrencilerimiz neşeli vakitler geçirdikleri bu alanları çok beğendiler. Başta Beden Eğitimi öğretmeni Hasan BAYRAM ve okulumuz çalışanı Tahsin ALEMDAR olmak üzere  emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz bahçesinde düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık.

Nis

Kütüphane Haftasıyla ilgili olarak düzenlediğimiz "Okul Bahçesinde Kitap Okuyalım" etkinliğine ilkokul ve ortaokuldaki bütün öğretmen ve öğrencilerimiz severek katıldı. Okul bahçesinde bir ders saati boyunca kitap okuyan çocuklar, ellerindeki kitaplarla baharın ve okumanın tadını çıkardılar.